Přeskočit navigaci

Z naší nabídky

velikost SSSS

velikost SSSS

Cena: 25 Kč s DPH


BOILIE 24MM 1KG

BOILIE 24MM 1KG

Cena: 319 Kč s DPH


velikost 44

velikost 44

Cena: 1 965 Kč s DPH


průměr 0,45 pevnost 27,4 kg

průměr 0,45 pevnost 27,4 kg

Cena: 259 Kč s DPH


velikost 3/4 roky

velikost 3/4 roky

Cena: 329 Kč s DPH


VENERATE CAST 2,70M 15-40G Abu Garcia

VENERATE CAST 2,70M 15-40G Abu Garcia

Cena: 1 539 Kč s DPH


Líhně pro drůbež

Králíkárny

Podrobné informace o výrobku

Udírny a grily

Udírna hranatá SMOKER - nerez

Udírna hranatá SMOKER - nerez
Zvětšit obrázek

Vaše cena: 2 946 Kč s DPH

Kód zboží: 8595561302882
Výrobce: Neuvedeno
Délka záruky: 24 měsíců

Technické údaje

Nerezová SMOKER udírna pro rybáře, vhodná zejména pro studené uzení

Je to nejběžnější metoda pro uzení ryb (losos, pstruh) a masa (šunka, klobása, kachní prsa, slanina)

Tento princip nepopiratelně zaručuje originální texturu a vůni: pravou uzenou chuť a umožňuje konzervaci výrobků. Uzení navíc působí antisepticky a odpuzuje hmyz

Příslušenství k udírně na ryby: 5 ks S háků, 1 ks popelník, 5 ks háčků na ryby, 3ks rovný rošt,

Rozměr 80 x 40 x 27 cm. Velikost udící komora je 62 x 40 x 27 cm



Udírna Smoker nerez
Hmotnost: 13 Kg
Rozměry: 40 x 27 x 80cm Udící komora: 40 x 27 x 62cm Materiál: nerez Uzení: za studena a za tepla Směr uzení: vertikální a horizontální
Uzení za studena: Je to nejběžnější metoda pro uzení ryb (losos, pstruh….) a masa(šunka, klobása, kachní prsa,
slanina…) Tento princip nepopiratelně zaručuje originální texturu a vůni: pravou uzenou chuť a umožňuje konzervaci výrobků. Uzení navíc působí antisepticky a odpuzuje hmyz. Otevřete dveře udírny. Umístěte maso nebo ryby buď tak, že je zavěsíte na háčky ( na mřížku
umístěnou ve výšce pro více malých kousků nebo na příčnou tyč pro větší kusy), nebo je uložte naplocho na mřížky umístěné v různých výškách. Zavřete dveře udírny. Vytáhněte zásuvku na spalování pilin, hoblin nebo dřevěných třísek a naplňte ji ze ?. Používejte dřevo neošetřené, a to bukové, javorové, ořechové, borovicové… Dub, který je příliš výrazný, je vhodnější pro přimíchání do jiného druhu dřeva. Zapalte piliny pomocí papíru, řeřavého uhlí nebo malým hořákem. Vyhněte se pro zapalování takovým prostředkům jako je alkohol…, vyvíjejí škodlivé páry a přidávají kouři nežádoucí
aroma. Pakliže piliny vzplanou, místo aby pouze žhnuly, zvlhčete je několika kapkami vody, tak aby se vytvořilo co nejvíce kouře. Zavřete zásuvku a upravte tah pomocí otvoru nad udírnou. Ověřte občas, že piliny nehoří plamenem a doplňte zásuvku na palivo tak, aby uzení probíhalo
nepřerušovaně po požadovanou dobu.
Uzení za tepla: Uzení za tepla umožní dodat potravinám uzenou vůni při současném pečení. K tomu je důležité předehřát udírnu. Vyjměte zásuvku na palivo a naplňte ji ze 2/3 dřevěným uhlím nebo destičkami. Zapalte dřevo pomocí papíru nebo malým hořákem. Vyhněte se pro zapalování takovým prostředkům jako je alkohol…, vyvíjejí škodlivé páry a přidávají kouři nežádoucí aroma. Pokryjte to hrstí pilin, hoblin nebo dřevěnými třískami. Používejte neošetřené bukové, javorové, ořechové, borovicové dřevo. Dub, který je příliš výrazný, je vhodnější pro přimíchání do jiného druhu dřeva. Pokud piliny vzplanou místo toho, aby pouze žhnuly, pokropte je několika kapkami vody, tak aby se vytvořilo co nejvíce kouře. Zasuňte zásuvku a seřiďte tah pomocí otvoru nad udírnou. Jakmile je udírna dost teplá /30-40 minut minimálně/, otevřete dveře udírny. Umístěte maso nebo ryby buď tak, že je zavěsíte na háčky (na mříž umístěnou ve výšce pro více malých kousků nebo na příčnou tyč pro velké kusy), nebo je umístěte naplocho na mříž umístěnou v různých výškách. Uzavřete dveře udírny. Doplňte zásuvku na palivo pilinami, hoblinami nebo dřevěnými třískami. Uzavřete zásuvku a seřiďte tah pomocí otvoru nad udírnou. Občas ověřte, že piliny nevzplály plamenem a doplňte zásuvku na palivo tak, aby uzení probíhalo nepřerušovaně po požadovanou dobu. Dodržujte následující bezpečnostní předpisy:
Udírna nesmí být používána v uzavřených prostorech.
Před uvedením udírny do provozu, dobře se přesvědčte, zda ji máte dobře
ustavenou na nehořlavém podkladu
Při uzení se může stát, že některé části udírny budou horké, což může způsobit
zranění.
Použitím ochranných rukavic předejdete možnému poranění.
Během provozu udírnu nepřenášejte a nenechávejte bez dozoru.
Při uskladnění chraňte soupravu před vlhkem. Před prvním použitím řádně vypalte udírnu naprázdno na 100 stupňů po
nezbytnou dobu cca 1 hod.
Po ukončení činnosti, nechte soupravu dostatečně dlouho vychladnout.

"

Doporučte přátelům | | ↑Nahoru