Rychlý a jednoduchý způsob, jak připravit křupavého pečeného okouna bez zbytečného tučného smažení. Recept pečený okoun si zamiluje celá rodina, nejen že skvěle vypadá, výborně chutná, jedná se o opravdu zdravý oběd vhodný i pro naše nejmenší.
Ingredience
- 1 lžíce olivového oleje
- 1/2 šálku mléka, 1/2 šálku dresingu, 1/2 šálku hladké mouky, 1 šálek krutonů, 1/2 šálku strouhaného parmezánu, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky mletého černé pepře, 1/2 lžičky sušeného česneku, 1/2 čajové lžičky mleté papriky, 1/2 čajové lžičky sušené petrželky
- 1/4 čajové lžičky sušené bazalky
- 8 řízků oknouna říčního
Postup- Pečený okoun
- Předehřejte troubu na 220 ° C.
- Na plech přidejte hlinikovou folii a tu potřete olivovým olejem.
- Smíchejte mléko a dressing v misce. Mouku mějte v oddělené misce.
- Pečeme společně chlebové drobky, parmazán, kořeněnou sůl, černý pepř, celer, cesnak, prášek cibule, papriku, petržel a bazalku v misce.
Rozstřikujte směs chlebové omáčky s varným sprejem až do vlhka, poté roztřepeme chlebové drobky. Opakujte rozstřikování a míchání ještě 3krát, aby se lehce navlhčila směs strouhanky a spreje na vaření.
Přenést drťovou směs do velkého plastového sáčku.
Opatrně přitlačte filé tilapie do mouky, aby se povalovaly, a přebytečnou mouku otřete.
Ponořte filé do směsi oblékání rančů.
Umístěte všechny filé do opětovně uzavíratelného plastového sáčku; Těsnící sáček a protřepejte, aby se ryby pokryly směsí chleba.
Zajistěte tilapii na připraveném plechu. Opečené ryby lehce rozstříkejte sprejem.
Pečte v předehřáté troubě, až se ryba snadno vločkují vidličkou, 20 až 25 minut.
Mohlo by se Vám také líbit